Медіаграмотність в маси!

Бути медіаграмотним – бути в тренді!

      12 червня 2019 року вмісті Хмельницькому відбувся тренінг «Бути медіаграмотним – бути в тренді!» для школярів старших класів, студентів з різних районів Хмельниччини.  Захід був проведений як результат втілення проекту після навчання по програмі "Молодь змінить Україну" фонду родини імені Богдана Гаврилишина. Навчання проходило під керівництвом тренерки з медіаосвіти – Процюк Наталії Юріївни.

            Мета проведеного тренінгу – допомогти навчитися школярам та студентам компетентно «споживати» ЗМІ та вміти створювати свій власний якісний медіа-продукт.

 

     Під час тренінгу учасники ознайомилися з ключовими компонентами медіаграмотності, а саме: використання медіа-повідомлень під час комунікації, вплив медіа на процес комунікації та виховання, розвиток критичного мислення, аналіз джерел, форми роботи з медіа. Тренінг проходив в інтерактивній формі, що дало можливість кожному учаснику брати участь в обговореннях, модельних дидактичних іграх та вправах. Учасники отримали нові знання, ознайомилися з методиками для подальшого самостійного розвитку в сфері медіаграмотності та безпечного «споживання» ЗМІ. За результатами вихідного опитування, 15 з 20 учасників виявили бажання продовжити поглиблене вивчення медіаграмотності.

      Найбільш корисним більшість учасників виокремила для себе запропоновані процедури аналізу ЗМІ, відеоматеріалів та соціальних мереж. Крім того, учасники зрозуміли механізм захисту від фейкової інформації та пропрацювали техніки блокування маніпуляцій. Зі слів учасниці Мар’яни Літвінчук, – ми нарешті усвідомили, що сучасний користувач повинен розуміти, наскільки важливо володіти інформацією, зберігати її, систематизувати і передавати, а найголовніше критично оцінювати, відрізняючи від пропаганди та маніпулятивної брехні, формувати аргументоване власне бачення подій.

      Висловлюю щиру подяку за підтримку креативних ідей, ініціатив, а головне – віри в силу української молоді Олена Бекреньова #ОленаБекреньова, фонду родини Богдана Гаврилишина #Bohdan Hawrylyshyn Family Foundation, Мар’яна Єлейко #Marianna Yeleyko,  Юлія Харченко #Yuliya Kharchenko. Зі слів Наталії Процюк, ще плануються тренінги як результат втілення проекту після навчання по програмі "Молодь змінить Україну" фонду родини імені Богдана Гаврилишина.

Тож слідкуйте за новинами на сторінці «Школи Медіаграмотності» у соціальній мережі Фейсбук  https://www.facebook.com/profile.php?id=100037893846358   

Долучайтесь та будьте в тренді – будьте меіаграмотними!

#БогданГаврилиши

#МЗУ2019

#Молодьзмінить Україну


 


csdp.org.ua

Сайт розроблено завдяки проекту «Розвиток громадянського суспільства», який впроваджується Програмою розвитку ООН в Україні та фінансується Міністерством закордонних справ Данії протягом 2009-2012 рр." site