Змінемо Буг на Бог

Подiльське екологiчне товариство є ініціатором перейменування української річки Південний Буг на Бог.

– У селах й дотепер багато людей називають річку Богом. Дарма, що офіційно ця назва вже давно не вживається. Ми хочемо відновити історичну справедливість, адже Бугом річка стала через звичайну неуважнiсть, — зауважив керівник проекту «З Бугом у серцi», заступник голови Подiльського екологiчного товариства Руслан Бiлик.

Зміна історичної назви річки Бог на Південний Буг сталася 1914 року. Тоді російський геолог та топограф Володимир Ласкарєв, який досліджував територію Правобережної України, звернув увагу на існування двох річок з однаковою назвою — Буг, як йому тоді здавалось.

– Хоча насправді західну річку називали Буг, а південну — Бог. Але чомусь вони російському вченому видалися однаковими. От тоді й було прийнято рішення перейменувати річки у Західний Буг та Південний Буг. Про це свідчать записи в архівних документах, — додав Руслан Григорович.

На сьогодні готується розширене наукове обгрунтування можливості проведення такого перейменування. Всі свої думки з цього приводу, а також пропозиції щодо підтримки та співпраці просимо направляти на адресу Товариства.


 

bann


csdp.org.ua

Сайт розроблено завдяки проекту «Розвиток громадянського суспільства», який впроваджується Програмою розвитку ООН в Україні та фінансується Міністерством закордонних справ Данії протягом 2009-2012 рр." site