Let's be active together FINAL

Ось і підійшов до кінця наш молодіжний обмін який проходив з 14-21 квітня в Нарві (Естонія).

Мета  проекту - обмін досвідом у соціальній, волонтерській сфері, робота в інклюзивних групах ну і звісно знайомство з учасниками з різних країн, а також культурою країн, яку вони представляють.

Обмін організований естонським ГО "LifeSkills" спільно з партнерськими організаціями з 6 європейських країн (Литва, Латвія, Естонія, Росія, Молдова і Україна) за підтримки Erasmus +.

Ключем до проведення успішного проекту, був міжкультурний вечір - коли всі учасники країн представляли свою культуру, звичаї, народні танці, цікаві факти ну і звичайно ж смак своєї країни! Саме після цього вечора зникли всі бар'єри між учасниками обміну.

На наступний день усі учасники приступили до активної роботи, кожна з країн розповіла про успішний досвід у соціальній діяльності, показали як розуміють слова інвалідність і інклюзивність, яка різниця між ними, що таке соціальне волонтерство, всі ці знання і сприйняття учасники демонстрували за допомого театральних сценок.

Також всі учасники познайомилися з системою «SMART» і мали можливість написати власний проект з врахуванням всіх елементів цієї системи. Хто знає, можливо зовсім скоро у нас з'явитися новий проект, завдяки отриманим знанням ?!

Ще одним важливим етапом проекту, була поїздка у дитячий розвиваючий центр «Матвійка», де усі учасники мали змогу відчути себе в ролі волонтера і активно допомагали прибрати будівлю, очистити її від бруду а також зібрати необхідний для центру кухонний гарнітур!

Найголовніше що учасники на стільки увійшли у смак, що не хотіли залишати це місце. Багато хто з учасників молодіжного обміну навіть задумалися приїхати в центр «Матвійка» в якості волонтера, після закінчення проекту.

Ну і як обійтися без останнього дня нашого обміну, день «Павутини -дружби»! Це день, коли все робитися з накопиченими емоціями та отриманим досвідом, день, коли учасники обміну діляться своїми переживаннями та емоціями. Ну і звичайно ж обмін контактами, теплими словами, обіймами, любов'ю.

Молодіжний обмін «Let's be active together» дав нам новий багаж знань, яким ми з нетерпінням хочемо поділитися з усіма, він дав нам новий старт, він дав нам нових друзів!

Чекаємо з нетерпінням нових проектів на яких ми будемо ділитися вже своїми досягненнями!

З любов'ю команда з України! До зустрічі!

Офіційний блог молодіжного обміну:

https://activetogether.blogspot.com.ee/

 

 * Проект фінансується за підтримки Європейської Комісії. Зміст даної публікації / матеріалу є предметом відповідальності автора і не відображає точку зору Європейської Комісії.



 


csdp.org.ua

Сайт розроблено завдяки проекту «Розвиток громадянського суспільства», який впроваджується Програмою розвитку ООН в Україні та фінансується Міністерством закордонних справ Данії протягом 2009-2012 рр." site