ПРЕС–РЕЛІЗ

Протягом трьох днів, з 23 по 25 січня, у тренінг – центрі Подільського Екологічного Товариства (ПЕТ) проходили навчання людей з вадами слуху правам і пільгам інвалідів та основам проведення адвокаційних кампаній.

Навчання проводилося відповідно до угоди про співпрацю ПЕТ із Хмельницькою обласною організацією Українського товариства глухих. Тренінг став можливим завдяки спільній роботі на тренінгу двох тренерів ПЕТ та двох перекладачів жестової мови, штатних працівників Хмельницької обласної організації УТОГ: Бірюкової М.В. та Фіновської О.Р. До участі у тренінгу був запрошений гештальт - терапевт, тренер ОГС Аніськов С.М., який провів сесію: «Елементи психологічної підтримки для осіб з вадами слуху».

Учасники тренінгу виявивши неабияку активність та бажання навчатися дякували за нові знання, а заступник голови ПЕТ, керівник проекту Білик Р.Г. зазначив, що тренінг перевищив всі очікування, а тому Товариством буде проводитись подальша робота над вдосконаленням техніки тренінгу та забезпечення проведення Всеукраїнських навчань людей із вадами слуху у місті Хмельницькому.

Навчання проводилось в рамках виконання проекту «Інваправо» - школа Перемін» - курс формування правових знань та практичних навичок у активістів з ознакою інвалідності м. Хмельницького задля забезпечення постійно діючої системи захисту прав людей з особливими потребами в громаді», який реалізується Хмельницькою обласною громадською організацією «Подільське екологічне товариство» за підтримки Проекту Програми розвитку ООН «Розвиток громадянського суспільства».


 


csdp.org.ua

Сайт розроблено завдяки проекту «Розвиток громадянського суспільства», який впроваджується Програмою розвитку ООН в Україні та фінансується Міністерством закордонних справ Данії протягом 2009-2012 рр." site