Cоціальне підприємництво

Cоціальне підприємництво

Відбулася попередня зустріч лідерів груп майбутнього молодіжного обміну

З 1 по 4 червня у місті Таллінн (Естонія) відбулася попередня зустріч лідерів груп всіх країн-учасниць майбутнього молодіжного обміну «Працевлаштування для всіх: соціальне підприємництво». Під час зустрічі лідери обговорили ступінь підготовки кожної з країн до проекту, поділилися досвідом розвитку соціального підприємництва та волонтерства і продумали, як показати цей досвід під час самого молодіжного обміну.

Одними з найважливіших завдань попередньої зустрічі стали формування інформаційного пакету для учасників і підготовка домашнього завдання для кожної країни. Кожній групі до початку проекту буде необхідно підготувати і пропрацювати 3-4 сесії молодіжного обміну, досвід країни / регіону з підтримки і розвитку соціальних ініціатив, а також інтерактивну презентацію країни для міжкультурного вечора. Лідери всіх країн зобов'язалися провести кілька зустрічей зі своїми учасниками до початку молодіжного обміну, щоб заздалегідь «занурити» їх в активну і плідну роботу.

Не обійшлося і без знайомства з соціальними ініціативами Естонії: учасники відвідали «Живу бібліотеку», де змогли дізнатися багато нового у «живих» книжок - людей, які мають цікавий професійний, особистий або неформальний досвід в різних сферах. Також учасники відвідали Благодійний ярмарок «5 зірок», одним з організаторів якої був «Особливий світ» - заявник нашого молодіжного обміну з боку Естонії. Захід був приурочений до Дня захисту дітей і його метою була підтримка дітей з особливими потребами.

Сам молодіжний обмін відбудеться з 15 по 23 липня 2017р. в м Таллінн (Естонія). Проект об’єднає разом 50 молодих людей з Естонії, України, Грузії, Латвії, Білорусі, Росії, Молдови та Польщі з різним соціальним досвідом, включаючи молодих людей, які стикаються з соціальними, економічними і освітніми труднощами.

Від України в молодіжному обміні візьмуть участь 5 представників з міст Київ, Хмельницький та Миколаїв.

Варто зазначити, що кожна з країн-учасниць проекту має різний рівень розвитку соціального підприємництва та волонтерства, різний досвід пошуку шляхів вирішення проблем для молодих людей із зони ризику і з особливими потребами. Учасники будуть навчатися при використанні різних методів: дебати, командні ігри, дискусії, рольові ігри, публічний виступ, групові роботи тощо. Завдяки проекту молоді люди отримають нові вміння та знання як стати лідером і зможуть в майбутньому транслювати отриманий досвід в свої спільноти.

Офіційний блог молодіжного обміну: http://efaseestonia.blogspot.ru

* Проект фінансується за підтримки Європейської Комісії. Зміст даної публікації / матеріалу є предметом відповідальності автора і не відображає точку зору Європейської Комісії.


 


csdp.org.ua

Сайт розроблено завдяки проекту «Розвиток громадянського суспільства», який впроваджується Програмою розвитку ООН в Україні та фінансується Міністерством закордонних справ Данії протягом 2009-2012 рр." site